Vyhledávání

Kontakt

hasicivizina
SDH Vižina
Vižina 36
26724 p.Hostomice

736749678

drsonjana@seznam.cz

Výroční valná hromada

05.01.2018 19:06

Každoročně hasiči hodnotí svoji činnost na výroční valné hromadě. Starosta sboru Martin Stránský všechny přítomné v klubovně hasičů přivítal, valnou hromadu přišel pozdravit i starosta obce Pavel Průcha. Po uctění památky zesnulých členů slovo dostaly děti se svými básničkami. Pak výroční zprávu přednesla Jana Fialová, zprávu pokladníka Irena Randáková, slova se ujal i pan Mrkáček z okresu a pan Chvojka. Po diskusi následovalo občerstvení a prezentace fotek z našich akcí v roce 2017. Program pokračoval na veřejné zkoušce hudební skupiny Uvidíme.

  1. Výroční zpráva o činnosti SDH Vižina v roce 2017
  2. I minulý rok byli vižinští hasiči velmi aktivní a dokázali zorganizovat okresní soutěž Plamen, které se zúčastnila za celý víkend téměř tisícovka soutěžících. Za to si vysloužili čestné uznání a pochvalu z okresního sdružení.
  3. Výbor se schází pravidelně každé první úterý v měsíci, kde se plánují  akce, brigády, tréninky a různé soutěže.
  4. Mladí hasiči mají pravidelné schůzky každý čtvrtek buď v hasičárně nebo na hřišti. Tato setkání  slouží především jako prevence patologických jevů u našich dětí, které v obci vyrůstají.
  5. Všichni členové odpracovali řadu brigádnických hodin – při úklidu hasičárny,  při úklidu ohniště na čarodějnicích, při přípravách  před a po okresní soutěži Plamen.
  6. V loňském roce jsme se všichni zúčastnili okrskové soutěže v Podbrdech, děti ukázaly své umění na oslavách SDH Osov a v podzimním kole soutěže Plamen, které se konalo v Chaloupkách.
  7. Hasiči společně opět darovali krev a zorganizovali řadu akcí v obci – Sněhurádu, velikonoční výšlap na Skálu, pálení čarodějnic, ekologická akce Ukliďme si Česko, Hurá prázdniny na téma Středověk (občerstvení pro rytíře darovali manželé Šebkovi),  Trotlíka , Drakiádu, výtvarné tvoření – enkaustiku a drátkování, nabídli občanům možnost jet na adventní zájezd do Drážďan ve spolupráci s klubem Jinečáček, s OÚ Osov a OÚ Chlumec doplnili zájezd na muzikál IAGO v divadle Hybernia,  společně se vydali vlakem na bowling a do bazénu do Berouna (lístky jsme sponz. darem dostali od p. Jančíka – Drupol), tvořili jsme na vánoční jarmark  a své výrobky prodávali při rozsvícení stromečku. Na Štědrý den šli společně krmit zvířátka do lesa, hospodyňky našeho sboru společně pekly vánoční cukroví.
  8. Největší organizačně náročnou akcí byl již zmiňovaný Plamen – okresní hasičská soutěž pro děti a dorost. Předcházelo jí několik schůzek se členy okresního výboru – jak v Berouně, tak na našem hřišti.  Akce byla v termínu 27.5.-28.5.2017. V pátek před akcí pracovní četa pomohla při rozmístění  překážek, posekala  louku na parkování, přivezla z okolních spřátelených  obcí zapůjčené  sedací sety a party stany, kterými naše obec nedisponuje.  Společnost AVE nabídla zdarma svoz odpadu po této akci, děkujeme za zprostředkování L. Fouskovi,  hasičky uklidily prostor sportovních kabin a areálu, pan Šebek posekal louku  a sbalíkoval seno u Štáralů, kde se nakonec parkovalo, sportovci posekali trávník po celém areálu.  Při samotné soutěži, které se zúčastnilo 36 soutěžních družstev z celého okresu ( celkem 880 lidí) vypomáhali všichni členové a příznivci našeho sboru s rodinnými příslušníky a za to jim všem patří velký dík. Nebyla to jednoduchá práce, množství občerstvení jsme díky letnímu počasí neodhadli, a tak se doobjednávalo pivo, nanuky, hranolky, limonády.  Jako upomínkový dárek jsme na náklady OÚ nechali zhotovit vlaječky a abychom reprezentovali svoji obec, objednali jsme si pro ženy i muže nová soutěžní trička. Při požárních útocích vypověděly službu 2 okresní stříkačky, proto jsme zapůjčili naši, která nápor bohužel také nevydržela. R. Štáral a M. Štáral zajistili odvoz do opravy v Rožmitálu a stříkačka byla na náklady OSH opravena.   Neměla bych v tuto chvíli opomenout sponzory, kteří nás při této akci podpořili – Drupol, Avionika Zima , AVE, Sorex,  Padock.
  9. O prázdninách jsme s dětmi vyrazili do Smetanovy Lhoty na hasičské soustředění. Od 22. do 25 srpna jsme bydleli jsme v chatičkách, Milan Randák nám odvezl bagáž a další 3 auta vezla naše malé hasiče za novým dobrodružstvím. V areálu zároveň měli soustředění hasiči z Chaloupek , Komárova a Tlustice.  Během pobytu jsme  trénovali hasičské dovednosti  - vázání uzlů, střílení ze vzduchovky, poznávání topografických značek,  ručkování po laně, šplh, ale i netradiční soutěže a disciplíny,  bojovku v lese, koupání  v bazénu, pěší výlet do Smetanovy Lhoty, děti nejvíc času v osobním volnu strávili při hraní ping pongu a přehazované.
  10. V letošním roce jsme zakoupili nový výsuvný třídílný hliníkový žebřík , ponorné čerpadlo a pro děti  odlehčené hadice.
  11. Při vítání občánků darujeme novým „potencionálním“ hasičům  věcné dary a zajišťujeme kulturní program.
  12. Stále jsme zapojeni do projektu Recyklujte s hasiči  a organizujeme sběr  elektroodpadu, za který získáváme finanční odměnu, kterou využíváme na nákup odměn pro děti.
  13. Naši historickou stříkačku jsme zapůjčili při oslavách 120 let výročí založení sboru do Radouše.
  14. Chtěla bych touto cestou poděkovat všem, kteří mají zásluhu na těchto akcích. Všichni spolupracujeme   nezištně ve svém volném čase a  s velkým nasazením.  Držím nám všem palce, aby nám toto nasazení vydrželo a našich dětech si tak vychovali  své nástupce.jf

 

Fotogalerie: Výroční valná hromada